WESTERWOLDE RIJGT - 'TEGENDRAADS'

15 mei 2016 tot 28 augustus 2016

 Terug naar het overzicht

Info:

'Westerwolde Rijgt' is een jaarlijks terugkerend 10 daags Tuin- en Kunst evenement in Westerwolde. In 2016 vindt het evenement plaats van 17 t/m 26 juni. (www.westerwolderijgt.nl)

Expositie 'Tegendraads' is een onderdeel van dit evenement en loopt van 15 mei t/m 28 augustus, de expositie wordt geopend op 15 mei (14.00 tot 17.00 uur) bij Parktuin Entourage in Rhederveld. (www.ntourage.com)

Tijdens Westerwolde rijgt vormen bijna twintig tuinen en bijzondere locaties elk een podium voor (regionale) kunst en cultuur. De tuinen zijn stuk voor stuk uniek door de verscheidenheid in aanleg, sfeer en grootte en inmiddels bekend om hun kwaliteit. Er zijn royaal aangelegde tuinen en intieme kleine. Strakke of juist romantisch vormgegeven tuinen, park- en landschapstuinen. Tuinen met het accent op kunst of juist op kunstig tuinieren en plantcollecties.

Ook binnen de uitingen van kunst is de variatie groot. Keramiek, schilder- en glaskunst, ambachtelijke producten, maar ook muziek, dans- en dichtkunst. Iedere tuin zal daarom een verrassing zijn. De tuinen liggen dicht bij elkaar, de meeste zelfs op fietsafstand en kunnen aan elkaar geregen worden door (fiets)routes.