KUNST AAN DE RAND VAN NEDERLAND: LUSTRUM EXPOSITIE VAN BERESTEYN VEENDAM

21 november 2016 tot 01 januari 2017

 Terug naar het overzicht

Info:

Eind november 2016 zet Kunst aan de rand van Nederland haar 10-jarig lustrum luister bij met een groepstentoonstelling in het cultuur- en congrescentrum VanBeresteyn in Veendam.

Het genootschap is inmiddels een niet meer weg te denken podium voor 50 kunstenaars in de Gronings-Duitse grensstreek. Hun veelzijdige werk willen zij aan een zo breed mogelijk publiek laten zien.
Sinds de oprichting in 2006 door Ingrid Constance en Hans van Herwijnen van Ateliertwee in Bad Nieuweschans, werden ieder jaar één of meerdere tentoonstellingen georganiseerd en ook werd acte de présence gegeven tijdens diverse evenementen in de regio, aan beide zijden van de voormalige landsgrens van Oostgroningen, Ostfriesland en Emsland. De Stichting Atelierroute Oostgroningen, ontstaan als opvolger van de Stichting Beeldende Kunst Veendam (SBK) in Veendam, is eind 2011 samengevoegd met Kunst aan de rand van Nederland. Jaarlijks wordt tijdens het Pinksterweekend een atelierroute gehouden.
Aan deze overzichtsexpositie die duurt van 22 november t/m 1 januari, doen 25 beeldende kunstenaars mee, dus wordt voor een afwisselend aanbod gezorgd zowel in stijl als in materiaalgebruik, in bekende en minder voor de hand liggende technieken. Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn is vrij toegankelijk, dagelijks van 10.00 – 17.00 uur en tijdens voorstellingen. Het gebouw is te vinden aan het Museumplein 5a, 9641 AD Veendam.

Kijk voor meer informatie en de deelnemers op: www.kunstaanderandvannederland.nl/nl/expositie-veendam-2016