Pinkster-Kunstroute 2018

20 mei 2018 tot 21 mei 2018

 Terug naar het overzicht

Info:

KUNSTROUTE en EXPOSITIES AAN BEIDE ZIJDEN VAN D

Atelierroute 2018

De Pinkster Kunstroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het grensgebied. De charme van deze route is dat er ieder jaar weer andere kunstenaars meedoen. Zij wonen en werken in Jemgum, Bunde, Neudersum, dus vlak over de grens in Duitsland en in Hongerige Wolf, Beerta, Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Wedderveer, Wagenborgen, Winschoten, Blijham, Wildervank en Ommelanderwijk. Onderweg van het ene naar het andere atelier kunt u genieten van het weidse en afwisselende landschap aan beide kanten van de grens.

De atelierroute is op eerste en tweede pinksterdag, zondag 20 en maandag 21 mei 2018 van 12 – 18 uur.

Er nemen aan deze Pinkster Kunstroute 21 kunstenaars deel. Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen: Annette Brouwer, schilderijen en beelden; Ingrid Constance, schilderijen, collages; Anneke Gebert, keramiek; Hans van Herwijnen, schilderijen, tekeningen; Rudolf Holleman, schilderijen, assemblages, beweegbare objecten; Rie Honhof, schilderijen, collages, objecten; Paul Honigh, fotografie; Anita Kloosterman, beschilderde figuren, schilderijen; Mieke van Es, Iris Gess, Krijn de Groot, Ingalil Lang, Joke Meeüse, Aafke Pierik, Marten Randa, schilderijen; Elke Raasch (bij Iris Gess!), schilderijen, etsen, houten beelden, Anke Rietdijk, wandkleden; Willem van de Sanden, schilderijen, tekeningen, grafiek; Jannie Slootweg, glaskunst; Yvonne Struys, schilderijen, ruimtelijk werk; Anka Willems, schilderijen, tekeningen.

Exposities

Behalve de atelierroute zullen er ook diverse tentoonstellingen zijn. Op 20 en 21 mei 2018 een overzichtstentoonstelling in Kunstruimte Gess in Jemgumgaste en van 5 augustus t/m 30 september 2018 in KunstZentrumColdam tussen Weener en Leer. Informatie over de deelnemende kunstenaars, locaties, route en foto’s van het zeer gevarieerde werk vindt u op de site en in de flyers die verspreid worden, of via telefoonnr. 0597 655420.

http://www.kunstaanderandvannederland.nl/nl/expositie-atelierroute-2018.php